Alles over de spoorwegen en trams

Advertentie

Jaarverslagen Spoorwegen en Trams 2016 geven o.a. een beeld dat het afgelopen jaar 2015, wel een heel vervelend jaartje voor de NS was. Storingen, vertragingen, boze en ontevreden reizigers, onenigheden met ProRail, het Fyra rapport, waardoor de staatssecretaris Mansveld moest opstappen. Gelukkig kon Treinennieuws.nl ook leuke dingen vermelden, zoals de twee treinbestelling door de NS. Stadler in Zwitserland en CAF in Spanje hebben het er maar druk mee. Nieuwe stations werden geopend of zoals Arnhem heropend. Ook op tram gebied was het niet stil. Den Haag introduceerde haar nieuwe Siemens Tram de Avenio. Al deze gebeurtenissen staan in de Jaarboeken Spoorwegen 2016 en Trams 2016, die iedere treinliefhebber in zijn of haar boekenkast moet hebben. Dus begin het nieuwe goed bestel deze nu.
Spoorwegen 2016Ze zijn weer binnen, de dikke Spoor- en Tram Bijbels. Spoorwegen 2016, maar liefst 40 pagina’s dikker van vorig jaar, praat u in woord en beeld bij over alle gebeurtenissen op het gebied van het spoorvervoer in Nederland en Europa in het afgelopen jaar en over ontwikkelingen in de nabije toekomst. U leest onder meer het hele verhaal over: De parlementaire enquête over het Fyra-debacle – de invloed van de stroom vluchtelingen in Europa op het spoorwegbedrijf – fusies en overnames bij fabrikanten van spoorvoertuigen en bij spoorwegondernemingen – ontwikkelingen in het Nederlandse en Europese railgoederenvervoer in het afgelopen jaar – ontwikkelingen in het reizigersvervoer per spoor in Nederland en alle overige Europese landen. Het boekwerk is dikker dan ooit: 744 bladzijden en meer dan 750 foto’s alles in kleur.
Spoorwegen 2016
ISBN: 9789059611658
Afmeting: 15×21 cm
Omvang: 744 pagina’s
Auteur: Richard Latten
Prijs: € 26,50
Trams 2016Al groeien de trein en tram langzaam maar zeker naar elkaar toe, er is zeker veel te vertellen en te zien over het voertuig dat tram heet. Per land worden de steden behandeld waar het tramnet gewijzigd dan wel uitgebreid is. Stad voor stad worden de laatste nieuwtjes besproken waarbij opvalt dat de auteurs met zorg voor details en nauwkeurige beschrijvingen een opmerkelijke betrokkenheid etaleren. Voorzien van zeer veel foto’s, geheel in kleur. De landen die besproken worden zijn zoals gewoonlijk weer: Nederland – België en Luxemburg, maar ook – Duitsland – Oostenrijk – Zwitserland – Frankrijk – Italië – Spanje en Portugal – Groot Brittannië en Ierland – Scandinavië – Oost Europa. Er wordt in een apart hoofdstuk aandacht besteed aan de trambedrijven in Noord-Afrika en Midden-Oosten.
Trams 2016
ISBN: 9789059611665
Afmeting: 15 x 21 cm
Omvang: 272 pagina’s
Auteur: B.A. Schenk – M.R. van den Toorn
Prijs: € 18,95

Beide boeken zijn via de boekhandel of Bol.com te koop of te bestellen, natuurlijk ook rechtstreeks bij de uitgeverij ALK