Alles over de GIRUNO van Stadler

Advertentie

Copyright: Bahn – Journalist – © Jürg D. Lüthard, Zürich
Foto: Treinennieuws.nl

Gisteren werd bij Stadler de eerste “High Speed” GIRUNO in de Aula van Stadler, aan de Ernst-Stadler-Strasse 1 in Bussnang (Zwitserland) aan de pers en genodigden voorgesteld. Deze zal na vele testen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië een snelle verbinding geven tussen de grote steden van Zwitserland o.a. Basel en Zurich, door de 57 km lange Gotthard-Basistunnel (waar treinennieuws.nl als pionier met grote snelheid doorheen reed) en Milaan in Italië. Onder toezicht van Andreas Meyer, CEO SBB, en Peter Spuhler, eigenaar en CEO van Stadler, presenteerde Stadler haar nieuwe hogesnelheidstrein.
Vanaf 9 uur ’s morgens werden de genodigde met koffie en croissants, alle in en outs over de Giruno verteld. De persconferentie werd voorzien zoals gebruikelijk van Sheets. Wij van treinennieuws.nl laten deze sheets hieronder ook zien. Na afloop van het officiële gedeelte kon iedereen natuurlijk de nieuwe trein bezichtigen, foto’s maken en een ritje met het paradepaardje van de SBB maken.
Hieronder de perssheets van de persconferentie en Stadler gaf een groot aantal foto’s vrij die allemaal hier  te zien zijn.