Alles digitaal

Advertentie

Wat uw redacteur in 1982 niet heeft gedacht, toen mijn baas vanuit zijn kantoor riep : “Nu kan ik 20 A4tjes opslaan en bewaren”, (hij had zojuist de Tandy 80 gekocht), dat ik nu zelf minstens een duizend veelvoud kan opslaan en dat ik nu alles op zijn laptop doet. Alles wordt, als het al niet zo is, digitaal.

Digitaal onderwijs onderweg in de DB ICE trein

Eerste Donald Duck in Nederland
3500 ste nummer Donald Duck en het speciale nummer voor abonnees

De Deutsche Bahn breidt zijn aanbod voor kinderopvang vanaf 13 juli uit, door in de trein van Berlin naar Erfurt, in samenwerking met de HABA een Digital Workshop te geven. Hierdoor lijkt de reistijd voor de jongste passagiers korter en zorgt tegelijkertijd voor digitaal kennis. De Duitse Dorothee Bär, staatssecretaris voor digitalisering, Berthold Huber, lid van de raad van personenverkeer Deutsche Bahn, Verena Pausder, Managing Director van de HABA Digital Workshop en Frank Thelen, ondernemer en medeoprichter van de Innovatieraad, nodigde de pers uit om de eerst les “digitaal onderwijs voor kinderen” mee te maken. Zo hoop de DB het digitale onderwijs aan kinderen te geven en hen te helpen in de digitale wereld.
De NS “dwingt” ons voordat wij met de trein op reis gaan, de App van de NS te openen of er eventueel storingen zijn. De ANWB raadt ons dat ook aan als wij van A naar B willen reizen. We moeten er allemaal aan geloven. Zelfs Donald Duck, zelf 85 jaar, gaat digitaal. Dat had hij ook nooit durven dromen, toen zijn eerst magazine in oktober 1952 gratis huis aan huis werd bezorgd. Maar 3500 nummers later krijgen wij het persbericht: “Donald Duck gaat digitaal” Iedereen wordt met zijn neus op de digitale wereld gedrukt. Kinderen zijn een kwetsbare groep in de online wereld. Daarom gaat Oom Donald in een speciale Donald Duck met bijhorend lesprogramma alles vertellen over de voor- en nadelen van digitaal. Hij duikt in de digitale wereld. Kan hij gelijk zijn neefjes, maar zij zullen het al weten, alles vertellen over hoe zij hun modelspoorbaan kunnen ombouwen van Analoog naar Digitaal.

Het lesmateriaal van Donald Duck is hier te vinden:
_id=54212

Hier kan je de digitale Donald Duck bekijken:

Dat Donald Duck iets met treinen heeft ,zelfs de Maglev is geen onbekende voor hem, blijk wel uit de vele verhalen waar de trein een hoofdrol in speelt.

© tekeningen en Covers Donal Duck/ Sanoma