Allegra een mooi model van een bijzondere trein

Advertentie

225Shop is een treinenshop die gelinkd is aan Het Spoorhuuske, het oude stationsgebouw van Denekamp. Dit oude gebouw is in 2001 door een groep treinliefhebbers gered van de ondergang, nadat de laatste bewoner Anton Damhuis, was overleden. Klik hier als je geïnteresseerd bent in de historie van Het Spoorhuuske. 225shop is een G-Spoor leverancier met onder andere LGB, PIKO, Train Line 45, Kiss, Thiel, Pola, Noch, Vollmer, Massoth e.v.a. in haar programma. Daar is nu een heel bijzondere trein bij gekomen. De Allegra van de Rhatischbahn in Zwitserland.

Waar kan ik u mee helpen, vraagt Arwin van Garderen, als wij binnenkomen om eens te kijken wat voor soort adverteerder wij op de site treinennieuws.nl hebben staan? Hij kan eigenlijk overal bij helpen blijkt later. Alles van het begin tot bijna het einde, want een spoorbaan is natuurlijk nooit helemaal af…… Het begint bij advies, zowel over de baan als ook de tuin. Een ontwerp van de tuinbaan is natuurlijk het begin. Ontwerpen van tuinen doe ik niet maar hier kan ik door verschillende tuinarchitecten wel in bemiddelen. Vervolgens komt de baan zelf aan de orde. Het ontwerp, wil ik analoog of digitaal (of misschien wel life-steam) gaan rijden. Waar plaats ik de trafo’s en eventuele digitale onderdelen. Ook hoe de terugkoppeling moet plaatsvinden is de moeite waard om vooraf te bepalen in verband met het aanleggen van de bekabeling.
Zelf heeft hij ook ervaring met een tuinbaan van ca. 260 meter en ik heb die ervaringen pijnlijk maar goed ondervonden, en dat laatste deel hij graag met u!
In de loop van 2010 is hij vanuit huis gestart en in maart 2011 is de G-Spoor winkel geopend. U kunt deze vinden aan in Denekamp. Belt u wel even (0541-356226) voor een afspraak om te maken over zijn advieswerk. Ga zeker eens zeker langs om de collectie te bekijken, kopen kan natuurlijk ook. Maar deze aankopen kunt u ook doen in de webshop. In deze webshop kunt u, na aanmelding, gebruik maken van de speciale prijzen die voor u zijn samengesteld. Klik hier voor uitleg over de webshop!
Maar nu het model van LGB (Märklin) ABe 8/12 Allegra trein. Nieuwe lagevloer treinen voor de RhB op het traject Thusis – Chur – Landquart – Schiers, die door de Zwitserse treinenbouwer Stadler Rail gebouwd zijn. Dit 3-delig elektrisch treinstel ABe 8/12 van de RhB (Rhätische Bahn). Het is meest krachtige locomotief van de RhB. Het voertuig met nummer 3502 heeft in december 2010 in de Vereinatunnel met 145 km per uur een wereld snelheidsrecord op meterspoor neer gezet. Deze trein zal de toonaangevende trein voor de komende jaren met de RhB zijn. Hij rijdt nu ook op andere trajecten zoals de beroemde Bernina-lijn of op het Arosa traject. Het LGB-model van “Allegra” is een geheel nieuwe ontwikkeling. Hier zowel krachtvoertuigen met Bühler motoren kunnen een krachtige tractie geven. Natuurlijk kunnen andere wagens voorbeeldgetrouw worden toegevoegd. Correct uitgevoerde LED koplamp met de rijrichting. De deuren openen natuurlijk. Het voertuig is voorzien van een DCC-interface, twee multifunctionele aansluitingen, antislipbanden, veerbuffer, sneeuwploegen en multi-stage keuzeknop. Alle wagen-onderdelen zijn voorzien van metalen wielen en kortgekoppelt. Vele gemonteerde details zoals spiegels, ruitenwissers, antennes, remslangen, enz. prototypische gerepliceerd, verlichte cabine-interieur en faciliteiten. Uitwerken prototypische kleurstelling en opschriften. Lengte over de buffers ongeveer 206 cm. Mocht u nu geen tuinspoor hebben en ook geen mogelijkheid hebben om spoor G neer te leggen, dan is er nog maar een mogelijkheid om de Allegra te zien. Ga deze mooie trein in het echt zien bij de RhB in Zwitserland.