Albula museum

Advertentie

BMA Winterzeit MuseumszeitVooral in de winter , is een bezoek aan het Albula Spoorwegmuseum een uitstekende idee. De tentoonstelling in het Albula Spoorweg Museum in Bergün vertelt het verhaal van de spectaculaire Alpen Spoorweg, (UNESCO Wereld erfgoed). Het plezier begint met de reis er naar toe. De trein van de RhB slingert zich een weg door het dal, gaat over hoge bruggen en loopt door talrijke tunnels. Als de bergen bedekt zijn met sneeuw, en de Albula-pas autoweg gesloten is, zoef de de trein gewoon naar Bergün. Het moet wel bar en boos zijn, eer er vertragingen komen. Het Zwitserse Spoorwegmuseum van de RhB is de moeite waard. Want na bekijken van het museum en het bedienen van schakelaars, kan men een ( virtuele) rit op de krokodil locomotief maken. Het Albula Spoorweg Museum is een uniek culturele en historische museum over een van de meest spectaculaire Alpen spoorbanen in Europa . Natuur, cultuur , architectuur en het museum hebben een enorm gemeenschappelijk potentieel. Let even op: u krijgt 10 % korting op de trein en het museum met een combikaartje op het museum en RhB / SBB . Reistijd per trein van ongeveer: Chur 01:15, van St. Moritz 45 min. En van Davos 42 minuten. Meer info op Albula.

Krokodil een locomotief met geschiedenis

Bij uitgeverij AS-Verlag (Zwitserland) is een prachtig fotoboek verschenen over de de Krokodil. Geen locomotief type van de Zwitserse spoorwegen en de RhB, geniet zo’n hoge bekendheid als «Krokodil» genoemd. De machines zijn zeer populair door hun kenmerkende verschijning aan de ene kant, maar ook door de zeer lange aanwezigheid bij de SBB. In de eerste instantie reden de bruine of groene locomotieven sinds 1920 tijdens verschillende decennia op het traject door de Gotthard, vooral met zware en lange goederentreinen Krokodillen waren het voorbeeld van sterkte, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De Krokodil is de bekendste en meest populaire elektrische locomotief die ooit werd gebouwd in Zwitserland. Niet alleen zijn speciale verschijning, maar ook hun kracht, hun betrouwbaarheid en zeker hun levensduur van de Krokodil.”

De reptiel-naam die verwijst naar de vorm en de dominante kleur van deze locomotieven. In dit prachtige fotoboekwerk, veel deels niet-gepubliceerde historische foto’s uit de archieven van SBB waren voor, de auteur een reden om de fascinerende geschiedenis van de krokodil vast te leggen. Spectaculaire beelden tot vandaag van de krokodillen als treinen, die een onvergelijkbare inzicht geven op de koningin van de elektrische locomotieven.

krodil fotoFaszination Krokodil – Bilder einer Eisenbahnlegende

Uitgever: AS-Verlag

Auteur:  Christian Zellweger

Omvang: 112 pagina‘s, 135 foto’s in Zwart/wit en Kleur

Formaat: 30 x 24 cm – met harde omslag

ISBN 978-3-906055-15-2

Prijs: € 34.90