Akiem kiest Bombardier TRAXX

Advertentie

De franse leasemaatschappij Akiem en Bombardier hebben een raamovereenkomst voor 52 Bombardier TRAXX AC en MS locomotieven met opties voor extra afroep orders ondertekend. De overeenkomst is afhankelijk van financiële afsluitingen die Akiem Holding maakt. De eerste order van 26 locomotieven is besteld. De eerste leveringen staan gepland voor 2017. De TRAXX locomotieven worden geleverd voor gebruik in 13 landen en zal volledig voldoen aan de nieuwste Europese normen met inbegrip van ETCS (European Train Control System) Baseline 3, wanneer dat nodig is. Dit geeft Akiem de mogelijkheid om de actieradius van zijn locomotieven uit te breiden en biedt zijn klanten een hoge mate van flexibiliteit. Naast de bovengenoemde bestellingen heeft Akiem een optie voor de levering van vijf TRAXX DC loocomotieven.
“Deze aanzienlijke investering met Bombardier zal Akiem zijn vloot tot 100 TRAXX locomotieven uit te breiden in 2018. We zijn bezig van onze positie op de Duitse en Oostenrijkse nationale markten, evenals belangrijke Europese corridors in de richting van Zweden, de Benelux, Zwitserland, Italië, Polen en Centraal-Europa uit te breiden”, aldus Fabien Rochefort, CEO van Akiem: “door deze succesvolle samenwerking met Bombardier, hoopt Akiem de ontwikkeling van diensten aan de eisen van onze klanten te voldoen.”
Michael Fohrer, President, Locomotieven, sneltrams en Services, Bombardier Transportation, voegt toe: “We werken met Akiem sinds 2011 en we zijn erg blij om onze samenwerking voort te kunnen zetten met dit contract. Deze overeenkomst stelt Bombardier naar het consolideren aanwezigheid TRAXX locomotief in een aantal van de meest veelbelovende spoorwegcorridors. ”
De locomotieven worden aangedreven door BOMBARDIER MITRAC tractie converters en bieden een ongeëvenaarde betrouwbaarheid. De verfijnde MITRAC besturing biedt een veilige en energiezuinige trekkracht voor duurzame mobiliteit. MITRAC apparatuur rijdt meer dan 3.000 locomotieven wereldwijd.
akiem2s