Akiem en Bombardier op TRAKO 2019

Advertentie

De nieuwste generatie TRAXX DC-locomotieven voor de Poolse markt bieden meer kracht en efficiëntie

Nieuwe locomotief onthuld op TRAKO, de grootste bijeenkomst en tentoonstelling van de spoorwegindustrie in Polen

GDANSK, Polen, 24 september 2019 Bombardier Transport- en locomotiefleasemaatschappij Akiem presenteert de nieuwe BOMBARDIER TRAXX DC3-locomotief voor Polen op de TRAKO 2019 internationale spoorwegbeurs, die van 24 tot 27 september plaatsvindt in Gdansk, Polen. Het evenement is de grootste bijeenkomst van de spoorwegindustrie in Polen, het presenteren van state-of-the-art transportsystemen en spoorweginfrastructuur.

“In november 2018 hebben we 20 TRAXX DC3-locomotieven gekocht op basis van contracten voor in totaal 33 TRAXX AC-, DC- en MS-locomotieven die in Polen en Midden-Europa zullen rijden”, vatte Franck Besnard, algemeen directeur van Akiem, samen. “Met dit nieuwe acquisitieprogramma kan ons bedrijf een vloot van 55 locomotieven leasen in Polen voor vracht- en passagiersverkeer. We bieden leasingaanbiedingen inclusief full-service onderhoud die beantwoorden aan de betrouwbaarheid, transportcapaciteit en prestatie-eisen van onze klanten. Met ons kantoor in Warschau willen we onze klanten begeleiden bij het ontwerpen van de tractie-oplossing die ze nodig hebben om te concurreren op de Poolse markt voor railtransport. ”

TRAXX DC

De TRAXX DC-locomotieven behoren tot het innovatieve TRAXX- platform. Het hele nieuwe platform kan worden uitgerust met de functie Last Mile, een technologie waarmee de locomotief niet-geëlektrificeerde baanvakken kan overbruggen. De ontwikkeling van deze nieuwe generatie locomotieven is gebaseerd op het succes van de bewezen TRAXX- familie. Tot op heden zijn meer dan 2.000 van deze locomotieven in 20 landen actief, met een gecombineerde afstand van ongeveer 300 miljoen kilometer per jaar. Hun operators kunnen rekenen op een dicht netwerk van workshops in heel Europa, evenals een meertalige, 24/7 support-hotline en andere voordelen van Bombardier’s Services-teams. Bron en foto: Bombardier Transportation