Agenda Spoorwegmuseum voorjaar 2017

Advertentie

Aanstaand weekend is het weer zover. Van 10 t/m 12 maart rijden de Modeltreinen weer af en aan op Expo On traXS! De mooiste modelspoorbanen van Europa zijn het komend weekend te zien in Het Spoorwegmuseum. De Duitse pers spreekt van de ‘Champions League’ modelbouw, de banen zijn kunstwerkjes op de vierkante centimeter. Fabrikanten en leveranciers presenteren hun nieuwste producten. Kinderen kunnen naar hartenlust bouwen, knutselen en rangeren met modeltreinen.
Maar er is meer dit voorjaar in Het Utrechtse Spoorwegmuseum te beleven.  Zoals ieder jaar komt het populaire treintje uit de tv-serie Thomas de Stoomlocomotief naar Utrecht. Dus houdt eind mei (25-28) vrij en ga met uw (klein)kinderen naar de Utrechtse hoofdstad en maak kennis met Thomas en zijn vrienden Henry en Emily. De echte Thomas komt hiervoor speciaal over uit Engeland en zal onder stoom komen op het museumterrein. De Dikke Controleur speelt voorstellingen en er zijn speciale uitvoeringen van de Thomas musical te zien en te horen.
Dan is er ook iets nieuws in de hallen van het historische Spoorwegen hart. Namelijk op 19 april opening van het Techlab. Hoe werkt een trein eigenlijk? Wat doet een bovenleiding en waarom ontsporen treinen niet voortdurend? Dat en nog veel meer kun je zelf ontdekken in het Techlab. Hier ben jij zelf de uitvinder! Het Techlab is vanaf 20 april open voor publiek. De bouw van het Techlab is mogelijk dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij.

PLUSdagen

Natuurlijk niet vergeten: Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een bezoekersdag speciaal voor senioren onder ons. Op deze dag krijgt de bezoeker een speciaal programma aangeboden. Ontdek de nostalgische kant van het museum tijdens een rondleiding, beleef de Oriënt Express tijdens de theatervoorstelling en steek iets op van de spoorhistorie tijdens de presentaties.