AFZINKEN TUNNELELEMENT ONDER AMSTERDAM CS LIVE OP INTERNET

Advertentie

Het afzinken tunnelelement onder Amsterdam CS live te volgen op internet. Vandaag donderdag 7 juli zinkt Combinatie Strukton/Van Oord het tunnelelement definitief af onder het Amsterdam Centraal. Een unieke gebeurtenis omdat dit voor de eerste keer ooit onder een monumentaal pand uitgevoerd wordt. De gebeurtenis is live te volgen via een animatie op http://www.geocon3d.com/. De tunnel is onderdeel van het project Metrostation CS dat weer een deelproject is van de Noord/Zuidlijn.
Op 31 mei jl. vertrok het element – 136 meter lang, 22 meter breed en 20.000 ton zwaar – uit de Suezhaven naar een speciaal in het IJ gebouwde sluis achter CS. Het element werd vervolgens recht gedraaid en op zorgvuldige wijze in de kuip getrokken. Op dit moment ligt de tunnel tegen de wand van de stationshal onder het Voorplein. Op 7 juli wordt hij afgezonken naar 17 meter diepte.
Op de website www.geocon3d.com staat een geanimeerde weergave van de afzinklocatie en het element. Deze animatie wordt op 7 juli gevoed met de actuele meetgegevens van de locatie. Daarnaast is het mogelijk live een blik te werpen in de commando-unit en zo het team te volgen tijdens het afzinkproces. Omdat tijdens het invaren een groot aantal bezoekers op de internetsite wordt verwacht, is het aan te raden om de internetsite tijdig te bezoeken en de benodigde plugin te installeren op de pc. De plugin is eenvoudig te benaderen via een button op de site. Het installeren neemt slechts enkele seconden in beslag.