AD Dordt in Stoom

Advertentie

Om de twee jaar (in het even jaar) wordt in juni 2020 voor de 19e keer het AD DORDT IN STOOM, het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht, gehouden. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis. Voor historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, het ‘Stoomrondje Dordt’. Een evenement wat zijn weerga niet kent. Kortom Dordt staat onder stoom.

Stoomfluitenconcert

Middenin de zomer als het weer meewerkt is op vrijdag 5 juni de opening ‘Dordt in Stoom’ met de vlootschouw, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom! Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen. Een programma bij u hebben met het programma en plattegrond is geen luxe.

Stoomevenement

Het gigantische stoomevenement op zaterdag 6 en zondag 7 juni is verspreid over twee gebieden in de stad Dordrecht, dat in de volksmond Dordt heet. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!
In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid. Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen hun modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen in een grote modelbouwshowhal. Als u een bezoek brengt aan Dordt in Stoom is de echte liefhebber een dagje zoet.


Hier leest u meer informatie over het programma en hoe u tickets kan bestellen.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.