Acht Stadler NEXT voor Bern ( RBS)

Advertentie

De RBS uit Bern heeft nog eens acht lage vloers sneltreinen (NEXT) aangekocht. Sinds 2009, zijn de eerste zes van deze moderne voertuigen van Stadler met succesvol in het gebruik tussen Solothurn en Bern.
Om te voldoen aan de groeiende vraag, vooral in de ochtend- en avondspits periode op het traject tussen Bern en Solothurn in de komende jaren, heeft de RBS behoefte aan meer treinen.

De bijna 20-jaar oude voertuigen, die nu dienst doen naast de NEXT, worden door RBS volledig gemoderniseerd.
Hans Amacker, directeur van RBS is zeer verheugd met de Next en met het in gebruik nemen van de extra voertuigen, “Onze eerste zes zijn erg populair en hebben zich bewezen in het dagelijks gebruik. Deze moderne, zeer zorgvuldig ontworpen moderne treinen worden gekenmerkt door een elegante en functioneel design dat maximale ruimte biedt passagiers. Ik ben blij dat we onze passagiers nog meer comfort krijgen in de nieuwe Next.”
Op maat voor de RBS
De NEXT zijn voorzien van airconditioning en uitgerust met videobewaking, branddetectie-en blussysteem. Bovendien, zijn de voertuigen toegankelijker, wat ook bijdraagt aan de veiligheid en het snelle uit- en instappen van de passagiers. Comfortabele stoelen met veel beenruimte. Door de grote ramen is er goed uitzicht. Reizigers hebben in totaal 154 zitplaatsen, waarvan 18 in de eerste klasse en 289 staanplaatsen tot hun beschikking. Peter Spuhler, CEO en eigenaar van Stadler Rail Group is er trots op deze optie voor nog eens acht Next treinen. Dit is een bewijs dat de RBS zeer tevreden is met het dagelijkse gebruik van de voertuigen in de afgelopen twee jaar. De volgende serie is specifiek aan de behoeften van de passagiers van de RBS, dus op maat. ”

De Regionale Bern-Solothurn RBS maakt deel uit van de S-Bahn Bern en exploiteert vier spoorlijnen. Het RBS is, met ongeveer 23 miljoen passagiers per jaar, een van de drukste particuliere spoorwegen in Zwitserland. Het grote aantal passagiers en een strakke planning vereist een grote betrokkenheid van alle 400 medewerkers. Bron en foto: Stadler