Abellio/NS op Schotse rails

Advertentie

Schotse Abellio
Abellio wint contract voor de exploitatie van de Schotse Nationale Spoorwegen ScotRail

Abellio is verheugd over het besluit van Transport Scotland om haar de gelegenheid te geven de volgende ScotRail-concessie te gaan rijden. Jeff Hoogesteger, CEO van de Abellio Groep, reageerde als volgt op het besluit: “Dit is een grote dag voor Abellio alsook voor Nederland, dat een rijke geschiedenis van economische en culturele betrekkingen met Schotland heeft. Abellio is buitengewoon blij dat zij in de gelegenheid wordt gesteld om het Schotse nationale spoornet te exploiteren. Twee jaar lang heeft ons team door Schotland getrokken en mensen ontmoet uit de Borders, de zeven steden tot in het allernoordelijkste puntje. Op basis daarvan konden we een plan opstellen dat aan de verwachtingen van de Schotse overheid zou voldoen en deze zelfs zou overtreffen.” “We verheugen ons erop om de reizigers in het kader van deze concessie grote nieuwe voordelen te gaan bieden. Hoogtepunten zijn onder meer nieuwe treinen tussen Glasgow en Edinburgh.”
Dominic Booth, Managing Director bij Abellio UK, voegde hier aan toe: “We feliciteren Transport Scotland met het transparante en uiterst robuuste wervingsproces en de zeer duidelijke visie op de rol van de komende concessie bij het bevorderen van de sociaal-economische ontwikkeling op de lange termijn. De ervaring van Abellio met samenwerkingsverbanden vormt de kern van onze commitment om deze visie werkelijkheid te maken.”
“Gezien de bevolking van 5,3 miljoen en 82,5 miljoen passagiersreizen per jaar op ScotRail is het een geweldige uitdaging om hoogwaardige diensten aan bestaande reizigers te bieden en tegelijkertijd meer mensen aan te moedigen om van het spoornet gebruik te maken.”
Onze plannen om reizigers via de ScotRail-concessie echt iets nieuws te kunnen bieden, omvatten:
Gloednieuwe treinen tussen Edinburgh en Glasgow als onderdeel van het EGIP project, deze 80 gloednieuwe treinen worden ingezet vanaf december 2017
Gratis Wi-Fi in alle treinen. Verbeterde catering voor alle reizigers. Een daadwerkelijke intercitydienst waar Schotland trots op kan zijn. Sterke kwaliteitsverbetering van de intercitydiensten door de invoering van een geheel vernieuwde vloot HST’s, uiterlijk in december 2018, die de zeven steden met elkaar verbinden. Naast hoogwaardige dienstverlening aan boord, buffet en catering op de zitplaats en echte eersteklas-faciliteiten voor zakenreizigers, komen er meer toiletten, bagageruimte en voorzieningen voor fietsen.
abellio NSTot slot zat de Abellio/NS een nauwe alliantie aangaan met Network Rail voor een betere dienstverlening aan reizigers.
Afsluitend zei Jeff Hoogesteger het volgende : “Abellio is een dochteronderneming van NS. Met 175 jaar is NS een van de oudste en meest ervaren spoorwegmaatschappijen ter wereld. We zien ernaar uit om al deze ervaring te benutten bij het beheer van de Schotse nationale spoorwegen, zodat we deze tot een voorbeeld van wereldklasse kunnen maken voor de toekomst van treindiensten voor passagiersvervoer.”
Ga voor meer informatie naar www.abellio.com/scotrailexterne link