Aankomst eerste Eurostartrein volgens dienstregeling in Amsterdam

Advertentie

Tekst en foto Ariën Claij (Treinenweb)

Ariën Claij heeft mooie foto’s gemaakt van de binnenkomst, de ontmoeting tussen Roger van Boxtel (NS) en de nieuwe Eurostar-CEO Mike Cooper,  de crew met de Nederlandse en Britse vlag.
De eerste publieke Eurostar is vanmiddag aangekomen in Amsterdam vanuit Londen. De eerste betalende reizigers vertrokken vanochtend om 8:31 uur vanuit London St Pancras International waarna ze omstreeks 13:12 feestelijk werden onthaald op het perron van spoor 15 op Amsterdam Centraal.

Mike Cooper, de recent aangetreden nieuwe CEO van Eurostar: “Het vertrek van onze eerste rechtstreekse reizigerstrein van Londen naar Amsterdam is een historische mijlpaal voor Eurostar en voor de groei van het internationale hogesnelheidstreinverkeer. Naarmate de populariteit van Nederland als belangrijke zakelijke en toeristische hub toeneemt, is het potentieel voor de nieuwe dienstverlening aanzienlijk. We kijken ernaar uit om onze reizigers een snelle en naadloze verbinding tussen deze belangrijke Europese steden aan te bieden.”
Op de nieuwe route tussen Amsterdam en Londen rijden de superdeluxe e320-treinen van Eurostar, die erg populair bij de reizigers zijn genoemd. De nieuwe treinen bieden een ongekend niveau van stijl en comfort dankzij een gewaagd ontwerp, een stijlvol interieur, gratis wifi-verbinding en een entertainmentkanaal met 300 uur films en series die reizigers rechtstreeks op hun persoonlijke apparaten kunnen streamen.

2 Comments

  1. Mogen de Franse stakingen de kwetsbaarheid van deze lijn niet raken!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.