De 8 voordelen van een stedentrip met de trein

Advertentie

Op dit moment zijn (verre) reizen en vliegen niet heel populair door het Coronavirus (COVID-19) maar wil je er wel heel graag even tussenuit. Heb je weleens aan een stedentrip met de trein gedacht? Je blijft lekker in de buurt van Nederland, niet te lang van huis en toch valt er veel te beleven. Een stedentrips met de trein heeft veel voordelen!

Direct overtuigd? Boek dan een stedentrip met de trein.

1. Centrum

ParijsÉén van de grootste voordelen van een stedentrip met de trein is het gemak waarmee je het centrum van een stad bereikt. Dit is namelijk precies waar je wil zijn! Zeker in grote steden als Londen of Parijs is het ideaal om afgezet te worden in het centrum. Dit scheelt je vooral extra tijd, kosten voor een transfer van en naar een luchthaven of parkeergeld. Daarnaast is het enorm comfortabel om in het hartje van een stad uit te stappen. Ga je de stedentrip zelf plannen? Reserveer dan je hotel in de buurt van het station.

2. Comfort

Reizen met de trein is enorm comfortabel. Voor de lange mensen is er voldoende beenruimte in de trein! De treinen zijn uitgerust met gratis WIFI zodat iedereen zich kan vermaken met de moderne apparatuur. Batterij leeg? Geen probleem want er zijn gewoon stopcontacten in de trein te vinden. Wil je wat eten of drinken? Koop dan een bakje koffie of thee bij de catering. Eten en drinken mag je ook meenemen in de trein dus eventueel neem je een lekkere lunch en drinken mee van huis. De treinen hebben ook voldoende toiletten aan boord wanneer nodig.

3. Reistijd

De relatief korte reistijd is een groot voordeel. Nu zul je denken dat een vliegtuig naar Londen er minder dan één uur over doet dus hoezo is de trein sneller? Maar het gaat mij vooral om de totale tijd. Met de trein rij je, vanaf het najaar van 2020, in 4 uur vanaf Amsterdam naar Londen. Vanaf Rotterdam is het zelfs in 3,5 uur. Je kan tot 30 minuten voor vertrek inchecken. Dus vanaf Amsterdam sta je in 4,5 uur in het centrum van Londen! Wil je naar Parijs? Dan brengt de Thalys je zelfs in 3:15 uur naar het centrum van de stad! Probeer dat maar eens veel sneller te doen met de auto of vliegtuig. Uiteraard geldt dit niet voor alle steden en is de treinreis vaak duurder maar als je alle wachttijden en transfers, financieel en qua tijd,  bij elkaar op gaat tellen dan komt de trein er vaak erg gunstig uit.

4. Wachtrijen

Je kent ze wel, die enorme wachtrijen op de luchthavens, niet echt fijn! De controles voor de trein zijn een stuk eenvoudiger. Je spullen kunnen gewoon in de tassen blijven, ook je eten en drinken. Hierdoor verlopen de controles allemaal een stuk soepeler waardoor de wachtrijen nihil zijn.

5. Bagage

Wanneer je met de trein op pad gaat mag je meer bagage mee dan in het vliegtuig. In je auto past natuurlijk veel meer bagage als je alleen op reis gaat maar wanneer je met het hele gezin gaat waarschijnlijk niet. In de trein mag je zelf, tegen betaling, je fiets mee. Een kleine fiets mag in sommige gevallen zelfs gratis mee. Is dat niet leuk voor je stedentrip!

6. Milieu

Het milieu is tegenwoordig een belangrijk punt op de agenda. Zowel bij de reizigers als in de politiek is steeds meer vraag naar milieubewust reizen en dat is een goede zaak! Minder plastic gebruiken, groene stroom, neutraal wonen en vooral bewust reizen, iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Door te reizen met de trein naar de stad van jouw keuze draag jij ook je steentje bij!

7. Parkeren

Brussel parkerenHet klinkt logisch, door te reizen met de trein bespaar je parkeerkosten. Geen parkeerkosten bij de luchthaven maar ook geen torenhoge kosten in de stad. In grote steden betaal je al snel tientallen euro’s parkeergeld voor een paar dagen parkeren terwijl je in de steden je auto niet hoeft te gebruiken.

8. Prijs

Als je alles bij elkaar op gaat tellen is de trein vaak de voordeligste manier van reizen. Uiteraard is dit afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap maar als je alles bij elkaar op gaat tellen ben je vaak voordeliger uit. Maar zelfs als je iets duurder uit bent wegen de bovenstaande voordelen nog erg zwaar om alsnog voor de trein te kiezen. Vliegen goedkoper? Voor een goed vergelijk kijk je niet alleen naar de prijs van je vliegticket. Bekijk de prijs van je vliegticket en tel hier dan ook zeker parkeergeld, de kosten van een transfer en extra aankopen voor eten en drinken op de luchthaven bij op.

Stedentrip met de trein

Wil jij binnenkort op stedentrip en spreken de bovenstaande voordelen je aan? Stel dan zelf je stedentrip samen of boek een pakketreis via een bekende reisorganisatie.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.

3 Comments

  1. Absoluut mee eens, alleen het verplichte mondkapje bederft de pret. Ik wacht nog even. Overigens was mijn reis per trein naar Wenen, in 2019, top!

  2. Lijkt me prachtig Wenen, staat hoog op mijn lijstje! Die mondkapjes zijn niet fijn nee! Helaas hebben alle voertuigen hier last van, behalve de auto natuurlijk. Misschien maar veel eten en drinken. Dank mogen ze af 😉

  3. Ik vraag me af, met de trein naar Wenen, bijvoorbeeld vanaf Utrecht? Daar valt nog veel in te verbeteren.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.