70 FLEXITY Trams in Zürich

Advertentie

Berlijn, Duitsland – 3 maart 2017 – Bombardier Transportation en Zürich Openbaar Vervoer (VBZ) heeft een contract getekend voor de levering van 70 zevendelige ( Ja, u leest het goed) FLEXITY lagevloertram met een optie voor nog eens 70 voertuigen. De eerste voertuigen worden afgeleverd eind 2019.
Deze nieuwe trams zijn gebaseerd op de bewezen FLEXITY serie. dat is aangepast om naadloos te integreren in het Zurich stadslandschap. Het voldoet aan de hoogste normen voor veiligheid, milieuvriendelijkheid en energieverbruik, terwijl de geavanceerde ontwerp geluid en trillingen vermindert. Het biedt ook onbelemmerde toegang voor personen met een beperkte mobiliteit.
Dr. Guido Schoch, directeur van Zürich Openbaar Vervoer, zei: “Al de FLEXITY componenten zijn op intelligente wijze geïntegreerd en de nieuwste technologische ontwikkelingen weer te geven om de totale operationele kosten te verlagen. Ook zullen onze passagiers ook sterk profiteren van de uitzonderlijke veiligheid en ergonomie dat deze moderne trams aan te bieden. ”
Stéphane Wettstein, Managing Director, Bombardier Transportation (Switzerland) AG is verheugd, “VBZ heeft gekozen voor een innovatieve en zeer ontwikkelde product. Deze beslissing versterkt een tientallen jaren oude partnerschap, dat ook alle passagiers in Zürich zullen merken.”
Tot op heden heeft Bombardier al meer dan 1600 FLEXITY trams wereldwijd verkocht of op bestelling, in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika.
Bombardier is een van Zwitserlands grootste spoorvervoer leveranciers met een hoofdkantoor in Zürich. De FLEXITY trams rijden niet alleen in Zürich maar ook in in Bazel en Bombardier Zwitserland heeft een aantal verschillende units, treinwagons, locomotieven en trams geleverd aan de andere exploitanten op de Zwitserse markt en biedt uitgebreide dienstverlening aan deze klant vloten voor de duur van hun levenscyclus. Bron en foto Bombardier