Treintunnel Antwerpen bezichtigen

Advertentie

Antwerpen is komend weekend in de ban van de nieuwe spoortunnel in de noord-zuidverbinding in de stad, die gedeeltelijk onder de stad loopt. Op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2007 organiseert de Belgische NMBS het evenement ‘Onder Antwerpen”, waarbij het publiek vanuit station Antwerpen Centraal zich gratis met de trein door de tunnel kan laten rijden.
Voor veel mensen van buiten Antwerpen en zeker voor de talrijke Nederlanders die de stad graag bezoeken is een ritje door de tunnel een bijzondere ervaring.

Het nieuwe winkelcentrum van Antwerpen-Centraal is eveneens het ontdekken waard, want het is in de wijde regio het grootste in zijn soort. Het centrum met 65 zaken opent zijn deuren al op 18 mei en zal later ook het historische stationsgebouw aan het Astridplein verbinden met de nieuwe stationstoegang in de Antwerpse Kievitbuurt.

Via de ingang aan de Pelikaanstraat wandelt men via het nieuwe winkelcentrum door het station en daalt men af naar het ondergrondse niveau -2. Daar stapt men aan boord van een trein waarna, men onder het station en de stad spoort richting Antwerpen-Luchtbal en terug naar Antwerpen-Centraal.
Na deze treinrit door de noord-zuidverbinding kan men de tentoonstelling over de werken en het station in de grote stationshal bezoeken. Verder kan men ook allerlei filmprojecties over het project en de werken bekijken. In het Centraal Station en op het Koningin Astridplein zijn er allerlei activiteiten voor groot en klein en zijn er enkele verrassende optredens gepland. Het evenement is toegankelijk met kinderwagens en rolstoelen en duurt van 9.00 tot 18.00 uur.

Bron:Tourpress