510 Stadler FLIRT’s voor Zwitserland

Advertentie

Stadler kwam naar voren als de grote winnaar van de grootste aanbesteding in de Zwitserse spoorweggeschiedenis. De Zwitserse Spoorwegen (SBB) hebben samen met Thurbo en RegionAlps Stadler een raamcontract gegund voor maximaal 510 !! nieuwe enkeldeks treinstellen van het type FLIRT. Als eerste afroep is een order gepland voor 286 voertuigen.

Stadler kwam tijdens een uitgebreide internationale aanbesteding als winnaar uit de bus en won zo de grootste aanbesteding in de Zwitserse spoorweggeschiedenis. Samen met Thurbo en RegionAlps Stadler heeft SBB de opdracht gegund voor een raamcontract voor de levering van maximaal 510 enkeldeks treinstellen van het type FLIRT. “We zijn er trots op dat ons bewezen FLIRT-concept zich opnieuw internationaal heeft kunnen bewijzen. We willen SBB bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen”, zegt Peter Spuhler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stadler. In een eerste gesprek zijn SBB, Thurbo en RegionAlps van plan om 286 voertuigen te bestellen. Het bestelvolume voor de eerste afname bedraagt ongeveer twee miljard Zwitserse frank. De voertuigen worden volledig in Bussnang (Zwitserland) geproduceerd met een Zwitsers aandeel in de toegevoegde waarde van ongeveer 75 procent.

De FLIRT van Stadler is een gelijkvloerse meervoudige eenheid voor lokaal en langeafstandsverkeer. Met deze raamovereenkomst voor SBB heeft Stadler zijn bestseller tot nu toe meer dan 2500 keer verkocht in 20 landen – van noord tot zuid.

Bron & foto: © Stadler Zwitserland

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.