50 Elektrische Alstom Traxx-locomotieven voor de NMBS

Advertentie

© Alstom Advanced & Creative Design TRAXX™
© Alstom Advanced & Creative Design TRAXX™

Alstom heeft een raamovereenkomst getekend om tot 50 elektrische Traxx-locomotieven van de derde generatie te leveren aan de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Deze zullen worden ingezet voor het gebruik bij haar passagiersdiensten. De eerste vaste order, ter waarde van ca. € 120 miljoen, omvat het ontwerp, de fabricage en de homologatie van 24 locomotieven. Naar verwachting zullen de leveringen beginnen in 2026.
Deze nieuwe locomotieven zullen worden ingezet voor binnenlandse en grensoverschrijdende ritten op geëlektrificeerde netwerken in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland, waaronder een aantal hogesnelheidslijnen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de per land verschillende elektrische systemen. Verder zijn ze uitgerust met een ETCS-signaleringssysteem en alle verplichte conventionele seinstelsels. “We willen de NMBS bedanken voor haar vertrouwen in onze transportoplossingen. De Traxx-locomotief is de duurzaamste mobiliteitsoplossing in zijn categorie en kan bogen op een bewezen betrouwbaarheid en een geoptimaliseerde onderhoudscyclus”, aldus Bernard Belvaux, Managing Director van Alstom Benelux.
De ontwikkeling van deze nieuwe generatie locomotieven bouwt voort op het bewezen succes van het Traxx-platform. De afgelopen twintig jaar zijn wereldwijd meer dan 2400 stuks verkocht. Ze zijn goedgekeurd in twintig landen en leggen jaarlijks in totaal meer dan 300 miljoen kilometer af. In de Benelux zijn al bijna 280 Traxx-locomotieven in commerciële dienst.
Traxx-locomotieven van de derde generatie leveren betere operationele prestaties: ze rijden 200 km/per uur, bieden meer flexibiliteit en voldoen aan de meest recente eisen van de TSI-veiligheidsnormen. Verder hebben ze een efficiënter energieverbruik en een 33% langer onderhoudsinterval, zodat ze een grotere beschikbaarheid bieden en minder onderhoudslasten hebben.
De nieuwe Traxx-locomotief is ontworpen in de vestiging van Alstom in Mannheim en wordt geproduceerd in de vestiging in Kassel (Duitsland). De draaistellen worden geleverd door de vestiging in Siegen (Duitsland), terwijl de carrosserieconstructies worden gemaakt in Wroclaw (Polen). De Alstom-vestiging in Charleroi levert de nationale seinstelsels voor de vier landen, evenals het ETCS Level 2 systeem. Alstom™ en Traxx™ zijn geregistreerde handelsmerken van de Alstom Group

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.