Er rijden geen treinen naar Brussel vanwege aanslagen

Advertentie

ns int
NS Internationaal op CS Amsterdam Foto: OV Pro

Er rijden geen treinen naar Brussel vanwege aanslagen. Geen treinen zoals Eurostar, Thalys en NS internationaal naar België. Dit vanwege terreuraanslagen op luchthaven en metro in Brussel. Vanwege de aanslagen is de Thalys uit de dienstregeling genomen. Ook andere TGV lijnen rijden niet van en naar Brussel.
Premier Rutte zei zojuist om niet naar Brussel te reizen. Volgens de laatste berichten staat op het station in Roosendaal een trein stil die niet naar België. NS probeert volgens een woordvoerder zo snel mogelijk een oplossing voor deze reizigers te vinden. “We proberen maatwerk voor deze reizigers te regelen. Alle reizigers die nog moeten vertrekken, worden zoveel mogelijk geïnformeerd en we proberen mensen ook op te vangen op de stations.”
In verband met de bomaanslagen in Brussel, heeft het ministerie van Justitie in Nederland besloten de aanwezigheid van politie op grote stations uit te breiden. Dat maakte een woordvoerder van minister Ard van der Steur in Den Haag bekend. Het gaat om de stations van de vier grote steden, zei de woordvoerder. Ook op de stations van Roosendaal, Breda en Arnhem, waar internationale treinen stoppen, wordt extra gepatrouilleerd.