24 uur treinen: 1979 kilometer voor Koen Nijbroek

Advertentie

Koen Nijbroek heeft zaterdag een record weten neer te zetten: terwijl wij rustig in Italië vakantie vieren, wist Koen in 24 uur maar liefst 1979 kilometer met de trein af te leggen. Hij deed samen met 110 anderen mee aan de Kilometer Kampioen wedstrijd van Treinreiziger.nl. Een hele prestatie. Namens Treinennieuws.nl feliciteren we koen met deze prestatie.

Want ook wij houden van treinen, maar zoveel kilometers binnen Nederland in 24 uur, dat doen wij Koen niet na. En eigenlijk had Koen zelf ook niet gedacht dat hij heel zijn reisschema zou weten te realiseren, vertelt hij aan Treinreiziger.nl. “Het was soms echt secondewerk. In Enschede sprong ik de trein in, en direct sloten de deuren achter mij. In Utrecht gebeurde dat weer” vertelt de dolgelukkige Koen achteraf.

Wie weet komt de naam Koen Nijbroek je bekend voor. Dat kan kloppen: eerder deed hij 30 landen met de trein aan in 30 dagen. En ook na deze spannende treinreis heeft hij nog niet genoeg van treinreizen. Als winnaar van de wedstrijd krijgt Koen een Interrail ticket waarmee hij naar Turkije wil reizen, en misschien zelfs naar Iran. “Maar dan neem ik wel wat meer de tijd zodat ik een paar leuke steden kan bezoeken”.

Ook al in 2015 organiseerde Treinreiziger.nl de Kilometer Kampioen. Toen won Bob Landman met 1593 kilometer. Dat het nieuwe record nu met bijna 400 kilometer is gesneuveld komt doordat de regels zijn veranderd. Deelnemers mochten dit jaar voor het eerst twee keer elk traject mochten afleggen. Bob Land verdedigde weer zijn titel, maar greep naast.

Een nieuwe editie volgt in 2019, of misschien al in 2018. “Het is eigenlijk een tweejarig evenement. Maar zoveel deelnemers zijn zo enthousiast dat we overwegen er een jaarlijkse wedstrijd van te maken” zegt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren. In 2015 werd de wedstrijd bedacht als ludieke manier om het tienjarig bestaan van Treinreiziger.nl te vieren. De wedstrijd is geïnspireerd op het boek de Kilometer Kampioen van A.D. Hildebrand uit 1954. “What’s in the name? Toen werd het boek geschreven door een Hildebrand, nu wordt de wedstrijd door Hildebrand georganiseerd”. Wie de volgende keer ook mee wil doen, kan op de hoogte blijven via een speciale nieuwsbrief.

Aan de wedstrijd deden deelnemers mee van allerlei leeftijden. De jongste was Jelmer Kuiper (11), hij reisde samen met zijn opa Paul Kuiper (75). Ze deden niet mee om te winnen, want ze begonnen in de ochtend en reisden door tot in de avond. Enzo Houweling van 12 uit Goes was de jongste deelnemer die wel de volledige 24 uur volmaakte. Hij reisde samen met zijn vader Frank.