175 jaar spoorwegen in Wetteren (België)

Advertentie

In 2012 is het precies 175 jaar geleden dat koning Leopold I de spoorlijn Gent-Dendermonde-Mechelen officieel opende. In samenwerking met Wichelen en Dendermonde wordt een heus feestprogramma opgezet. Historische- en fototentoonstellingen, stoomtreinritten muziek, een 19e eeuwse kermis, miniatuurtreinen zorgen ervoor dat je niet naast ‘175 jaar spoorwegen’ zal kunnen kijken.

In 2012 is het precies 175 jaar geleden dat koning Leopold I de spoorlijn Gent-Dendermonde-Mechelen officieel opende. Wetteren kreeg zo haar spoorverbinding, wat een ongekende impuls opleverde voor het economische leven en de welvaart van de gemeente. Ook vandaag zorgt het station nog steeds voor een perfecte verbinding met Gent en Brussel en is Wetteren een van de drukste opstapplaatsen van de regio. Reden temeer om de verjaardag op zondag 15 april te vieren.
Historische- en fototentoonstellingen, speciale wandelingen, muziek, een 19e eeuwse kermis, miniatuurtreinen zorgen ervoor dat je 175 jaar spoorwegen in Wetteren niet gauw zal vergeten.
In Wetteren kan je in café Posthotel kennis maken met de affiches die Herman Verbaere in de jaren 40, 50 en 60 maakte in opdracht van de Belgische Spoorwegen. Het zijn nog steeds iconische beelden die behoren tot het mooiste publiciteitsmateriaal dat de NMBS ooit heeft geproduceerd.
In het wachthuisje en in het Stationsbuffet ontdek je werk van het fotografencollectief Underground Train Movement dat op een eigenzinnige manier het spoorleven in beeld brengt. Bovendien zijn er perronconcerten van de Kopernootjes, gratis ritjes met een ministoomtrein en brengt een muzikale tram je langs de Wetterse bezienswaardigheden.
Hoogtepunt van de dag zijn natuurlijk de stoomtreinritten. 175 jaar na de eerste trein rijdt er op 15 april tussen 10 uur en 18.00 uur opnieuw een stoomtrein tussen Dendermonde, Wichelen en Wetteren. Een ritje op deze trein is een unieke en nostalgische ervaring en een buitenkansje om de regio op een aparte manier te ontdekken. De prijs van het ritje is slechts € 4,– Bron –  Infomatie en reserveren: http://www.wetteren.be