150 jarige Londense underground op postzegel

Advertentie

Royal Mail viert 150 jaar van de London Underground.

Bij de Engelse Royal Mail werd een set van tien bijzondere postzegels uitgegeven, om de 150ste verjaardag van de Londense metro te vieren De zegels werden uitgegeven op 9 januari 2013 de exacte datum van de opening van de Metropolitan Railway tussen station Paddington en Farringdon Street markeert – het eerste deel van wat later de metro van Londen is geworden.
’s Werelds oudste ondergrondse netwerk bestrijkt 402 kilometers spoor, bedient met 11 lijnen de 1,2 miljard passagiers per jaar op de 270 stations. Veel facetten van Londense metro leven door de eeuwen voort, van de oorspronkelijke door stoom aangedreven treinen, zoals het prachtige Art Deco station ontwerpen van Charles Holden.
De postzegels tonen een tijdlijn van de ontwikkeling van de Londense metro vanaf de eerste stoom aangedreven Metropolitan Line tot aan de meest moderne Jubilee Line station, Canary Wharf. De London Underground postzegelverzameling zal gepaard gaan met vier zegels in een velletje, dat het rijke erfgoed van de Londense metro, met reproducties van klassieke affiches uit de geschiedenis van deze metro. De postzegels zijn verkrijgbaar zijn in postkantoren van Engeland, of online.
De burgemeester van Londen, Boris Johnson, zei: “London Underground was het eerste transport systeem in zijn soort. Deze prachtige gedenk postzegels markeren 150 jaar dienst en een passend feest van het rijke Londense metro’s erfgoed en zijn iconische plaats in het leven van onze stad. ”
Naast deze postzegels is er natuurlijk ook een herdekingsmunt geslagen. Een gerestaureerde stoomlocomotief, rijdt nu (alleen in het weekend) vanuit de loodsen in de buurt van Earl’s Court, West-Londen, naar Moorgate. Honderden belangstellende maar natuurlijk de vele spoor-liefhebbers proberen op de stations een glimp van de trein te zien.