130 Coradia treinen voor Zuid-Duisland

Advertentie

Kontrakt voor 130 Coradia treinen voor Zuis Duisland

Alstom, wereldleider in slimme en duurzame mobiliteit, heeft een contract getekend voor de levering van 130 Coradia Stream High Capacity (HC) elektrische dubbeldekstreinen aan de Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) voor het netwerk van Baden-Württemberg, in Duitsland. Naast de levering van de treinen, is Alstom gecontracteerd om gedurende een periode van 30 jaar full-service onderhoud te bieden om de naadloze beschikbaarheid van de treinen te garanderen. Bovendien reserveert het contract een optie om tot 100 extra treinen te bestellen. Met een waarde van bijna 2,5 miljard euro voor de eerste 130 treinen en hun onderhoud gedurende meer dan 30 jaar is dit de grootste order voor Alstom in Duitsland tot nu toe.

Coradia

De vierdelige treinen bestaan ​​uit twee dubbeldeks stuurrijtuigen en twee enkeldeks middenrijtuigen, goed voor in totaal 380 zitplaatsen. Ze hebben een lengte van 106 meter en kunnen in meervoudige tractie werken. De treinen zijn gebouwd volgens SFBW-eisen en dragen bij aan modern vervoer in de regio. Airconditioning, gratis wifi, talloze oplaadmogelijkheden voor mobiele telefoons en laptops en leeslampjes dragen bij aan een prettige reiservaring.

Bron en foto: ©Alstom

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.