10 x de meesterbouwers van On traXS!

Advertentie

Hebben we net de Modelspoordagen in Rijswijk kunnen bekijken, nu is het midden van het land aan de beurt. Dan zeggen de pessimisten onderons, dat het modelspoor niet meer leeft! Er zijn gelukkige vele mooie modelspoorevenementen het hele jaar door in Nederland. En komen heel wat kinderen daarmee naar toe.

Van 9 t/m 11 maart 2018 viert het Spoorwegmuseum een feestje. Voor de 10de keer zijn de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien tijdens de Modeltrein Expo On traXS! Er zijn banen uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg te zien. Ook de belangrijke leveranciers en fabrikanten zijn present. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten op het speciale jeugdplein.
De eisen die aan de modelbanen worden gesteld blijven onverminderd hoog. Dit zorgt ervoor dat alleen de kwalitatief beste banen een plekje krijgen tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum. Er is een mooie variatie tussen grote en kleinere banen, hoogtepunten zijn er volop. Bijzonder is dat Fransman Didier Mozer voor de 10de achtereenvolgende keer aanwezig is op On traXS! Dit keer zelfs met twee banen: ‘Roquaigras-Villon’ (1:35) en ‘Chémate-Hourné’ (1:43).
Er zijn meer oude bekenden. Henk Wüst en Jan van Mourik tonen een Franse smalspoorbaan in H0e, Jaap Teeuw bouwde in zijn ‘Tuinbaan’ een villa met garage in schaal 1:32, met daarbij een spoorbaan in de tuin in schaal 1:220! Diger Rossel, Wim Wijnhoud en Steef van der Straeten zijn bekende namen van bezoekers aan vorige edities van Modeltrein Expo On traXS!, zij tonen hun nieuwste projecten. De Antwerpse haven is een belangrijke inspiratie voor een aantal Belgische bouwers, uit Engeland zal Christopher Payne de honneurs waarnemen met zijn baan ‘Pyn Valley Railway’. Het is maar een greep uit het aanbod, kom vooral langs om alle prachtige modelbanen te bekijken en fotograferen.
Modeltrein Expo On traXS! is niet alleen een must voor de liefhebber, ook voor kinderen zijn de fraaie modelbanen fascinerend om te zien. Overal staan opstapjes en op het jeugdplein kunnen de kleintjes eindeloos bouwen, spelen en rangeren met modeltreinen. Tijdens de demonstraties van Mitropa leert iedereen de kneepjes van het vak.
Zondag 11 maart om 15.00 uur wordt bekend gemaakt wie de Modeltrein Expo On traXS Award wint, de gewilde publieksprijs. Kinderen kunnen stemmen voor de Kids Award. Dit jaar is er een speciaal passe-partout voor alle drie de dagen, deze kost €25,00 en is vanaf 1 februari online te koop.

Modeltrein Expo On traXS!
Wanneer: 9 t/m 11 maart 2018 Waar: Het Spoorwegmuseum in Utrecht – Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Entree: €17,50 (online €16,50, start voorverkoop 1 februari 2018))
Passe-partout: (toegang 3 dagen): €25,00. Museumkaart gratis.
Meer informatie is te vinden op http://www.ontraxs.nl/