‘SPOOR VAN LEVEN’

Advertentie

CORINE BOON OP ZOEK NAAR BIJZONDERE VERHALEN IN ‘SPOOR VAN LEVEN’ BIJ RTL 4
Elke dag reizen meer dan één miljoen mensen over de ruim 6.500 kilometer spoor die ons land telt, waarmee Nederland het drukst bereden spoornetwerk van de wereld bezit. Het spoor heeft dan ook een enorme invloed op het dagelijks leven van veel mensen. In het nieuwe RTL 4-programma ‘Spoor Van Leven’ gaat presentatrice Corine Boon wekelijks op zoek naar de meest uiteenlopende verhalen van omwonenden, reizigers, mede-werkers en bestuurders om meer te horen over hun leven op, langs en rond het spoor. Verhalen met een persoonlijke inslag, waarin het spoor een belangrijke rol speelt. Nederland en het spoor zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke aflevering staat een ander traject in Nederland centraal. Corine reist over en langs dit traject waar zij bijzondere mensen ontmoet en opmerkelijke plekken bezoekt. Zo neemt zij onder andere poolshoogte in Boxtel, dat aan het traject Den Bosch-Eindhoven ligt. In Boxtel ligt één van de drukste spoorweg-overgangen van Nederland. Dagelijks passeren hier meer dan vijfhonderd treinen, waardoor de overweg soms 47 minuten per uur gesloten is. Zij spreekt de inwoners en vraagt hen naar de impact van dit spoor op hun dagelijks leven.
Station Leiden ligt aan het traject Leiden-Rotterdam. Leiden is een zogenoemd proefstation, wat betekent dat hier alle nieuwe stationsideeën worden uitgeprobeerd. Zo is dit najaar de toegankelijkheid, ofwel gebruiksgemak, voor mensen met een zintuiglijke beperking getest. Femke Krijger is ernstig slechtziend, slechthorend en volledig afhankelijk van het openbaar vervoer. Met Corine test Femke de toegankelijkheid van station Leiden Centraal.

Uitzending ‘Spoor Van Leven’: vanaf zondag 7 december tussen 16.25 en 16.55 uur bij RTL 4. Herhaling vanaf zondag 14 december tussen 09.00 en 09.30 uur bij RTL 4. Alle uitzendingen op een rijtje: www.spoorvanleven.nl Bron/foto’s Corine RTL4  – Foto perron: Treinennieuws.nl