Donkere wolken boven AD Dordt in Stoom ( Nu met YouTube video)

Advertentie

Er waren eigenlijk maar twee min puntjes in de geweldige organisatie van AD Dordt in Stoom. De enorme onweersbui die zondagmiddag boven Dordrecht los barsten en de stoomtrein die roet in dienstregeling Arriva gooide op de Merwede Lingelijn. Stoomtreinen konden niet met de Arriva dienstregeling overweg. De stoomtreinen van de SSN reden op het spoor van deze lijn vanwege het evenement. Natuurlijk waren er weer de gebruikelijke Twitterberichten met klachten over deze vertragingen. De eigenaar van de trein, Stroomstichting Nederland, gaf via Twitter tekst en uitleg. Het optrekken en afremmen kostte meer tijd, dan de moderne mensen van deze tijd dachten toen zijn de dienstregeling berekende.
Maar verder niets dan lof voor de organisatie van dit grootse stoom evenement. Meer dan 200.000 mensen kwamen naar het drie rivierenland. Van vrijdagavond (vlootshow) tot zondag waren oude stoom sleepboten, tractoren en natuurlijk stoomlocomotieven te zien. Zaterdag was de drukste en warmste dag. Dordt in Stoom werd voor de achttiende keer georganiseerd. De organisatie ging uit van 250 duizend bezoekers, maar dat aantal viel iets lager uit. Vermoedelijk zagen de niet opkomende bezoekers de onweersbui al boven Dordrecht hangen. Maar in de Modelbouwshow hal, waar het bijna overal droog was, konden de bezoekers vele prachtige modelspoorbanen zien. Treinennieuws was ook aanwezig en toonde hier naast de nieuwe modelspoorbaanschaal Spurdrei (T3, T-Gauge, Spoor T) de schalen Spoor 1 (gesponsord door de Mitgetgolftuinen in Lage Vuursche) H0, Spoor N en Z. Het zeer kleine modeltreintje kan zelfs digitaal rijden.
RTV Rijnmond was zaterdag live aanwezig bij Dordt in Stoom. Bekijk hier de beelden RTV Rijnmond maakte van o.a. de Stoomtrein.

Hieronder enkel foto uit de Modelbouw hal

Treinennieuws.nl presenteert
Z-Spoorbaan van Papier
Amsterdam Centraal met het Volkskoffiehuis waar nu o.a Loetje, GVB en het VVV in gevestigd zijn
Voorlichten en nog eens voorlichten
Rotterdam onder de grond

 

 

 

De achterkant van de Rotterdamse RET