Alstom valt in de prijzen

Advertentie

6 februari 2018 – Alstom heeft de Mobility Trophy voor Coradia iLint, de waterstoftrein, ontvangen in het kader van de toonaangevende Franse Europa 1-trofeeën van de toekomst.
Alstom is erg trots dat ze vandaag deze trofee mogen ontvangen, ze geloven sterk in de toekomst van waterstoftreinen, een technologie die de dieseltreinen op Europese netwerken wil vervangen. Coradia iLint is het resultaat van vijf jaar ontwikkeling door ingenieurs in Frankrijk en Duitsland, zei Thierry Best, Chief Operating Officer van Alstom, tijdens de prijsuitreiking.
Coradia iLint is ’s werelds eerste passagierstrein, aangedreven door een waterstofbrandstofcel, die elektrisch vermogen produceert voor tractie. Deze zero-emission trein is stil en stoot alleen stoom en gecondenseerd water uit. Coradia iLint is speciaal vanwege de combinatie van verschillende innovatieve elementen: omzetting van schone energie, flexibele energieopslag in batterijen en slim beheer van tractiecapaciteit en beschikbare energie. Coradia iLint is bijzonder geschikt voor gebruik op niet-geëlektrificeerde trajecten.
De eerste twee treinen worden momenteel getest in Duitsland en zullen naar verwachting hun eerste passagiers in de tweede helft van 2018 in Nedersaksen kunnen vervoeren. Nedersaksen is de eerste regio die 14 waterstoftreinen heeft besteld.
Coradia iLint werd ontworpen door de teams van Alstom in Duitsland in Salzgitter, een centrum van uitmuntendheid voor regionale treinen, en in Frankrijk, met name Tarbes, een kenniscentrum en Ornans voor de motoren, met de bijdrage van de de Alstom afdeling in Villeurbanne en Saint-Ouen.
Zoals bekend behoort de Coradia iLint tot Alstom’s Coradiaserie modulaire treinen, die profiteren van meer dan 30 jaar knowhow en bewezen technische oplossingen. Meer dan 2.400 Coradia-treinen zijn tot nu toe verkocht en 1.900 circuleren momenteel in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en Canada.
De in 2018 Europa 1-trofeeën van de toekomst, erkennen mannelijke en vrouwelijke onderzoekers, studenten, ondernemers, schrijvers, burgers en verkozen vertegenwoordigers die door hun acties dingen willen laten gebeuren en aldus actief willen bijdragen aan de opbouw van een duurzame en harmonieuze samenleving. Bron en foto’s: Persafdeling Alstom