De mooiste 10 treinreizen bij rtl 5

Afgelopen zondag de tien mooiste treinreizen op rtl 5 gemist? Geen nood a.s. zaterdag 21 april 2007 wordt dit programma herhaald om 17.20.

Onovertroffen is het beeld vanuit de achterste wagon als het blinkende stalen spoor zijn weg zoekt naar de horizon in een altijd weer veranderend landschap. Je kunt verliefd worden in een coupe. Eeuwige vriendschappen sluiten op weg naar Peking.
Aan de hand van bekende rtl travel presentatoren reist u mee naar


Mumbai, vroeger Bombay, is de grootste stad van India.
Namibië is na Mongolië het dun bevolkste land het ter wereld. Sinds 1993 is dat de Desert Express. Vietnam is het land van het Frans kolonialisme.
Ecuador is qua oppervlakte niet zo groot, maar de verschillen in landschappen lopen ontzettend uiteen: van gletsjers tot een tropisch junglegebied
Waarom zou je niet met de trein op wintersportvakantie gaan? De Alpen Expres vertrekt in de avond. Na een paar biertjes of wijntjes in de bar-coupéé, een soort avant-ski, ga je slapen en de volgende ochtend sta je uitgerust op de latten.
Na de hectiek van Tokio gaat Chris met de trein in twee uur naar Nikko om het andere Japan te leren kennen. In Gstaad wordt op de Glacier Expres gestapt.
Legendarische treinreizen zijn tegenwoordig vooral een belevenis, waarbij de reis het doel op zich is. Voor de Hudson Bay Route in Canada geldt dat maar gedeeltelijk. De trein is nog steeds de enige manier om over land in het noordelijke Churchill te komen. De reis der reizen. 7 dagen treinen. Via 3 verschillende landen. Door 7 tijdzones. Over 8000 kilometer. Floortje stapt in Moskou op de Trans Siberië Express, en begint aan een boeiend avontuur.
De treinreis der treinreizen is voor velen de Transsiberië-express. De legende heeft de Oriënt Express groot gemaakt. Moord, spionage, overgave van Duitsland aan de geallieerden na WOI, de overgave van Frankrijk aan Nazi-Duitsland. Het gebeurde zeker of misschien wel niet in een coupe van de Oriënt Express. In ieder geval gaan bij iedereen de wenkbrauwen omhoog als de naam valt. Een rijke Amerikaan heeft de mythe geconserveerd, waardoor je nu in de origineel gerestaureerde rijtuigen voorzien van alle luxe van Venetië naar Parijs kunt reizen.

Wilt u alles nalezen ga naar: http://www.rtl.nl/reizen/rtltravel/hotlists/home/treinen.xml

%d bloggers op de volgende wijze: